Egaliseren laat je doen door een professional !

Vrijwel iedere ondergrond egaal.

Doordat wij de nieuwste technieken en producten tot onze beschikking hebben, doen wij bijna iedere vloer. Of deze nu van hout, zandcement, beton, gips of tegels is. Egaliseren is ook mogelijk over vloeren met vloerverwarming. Wel geldt dat de te egaliseren vloer vormvast, stof- en vetvrij is. Moet de vloer waterpas zijn? Ook dat kunnen we voor u regelen. Bekijk hieronder hoe onze vloeregalisatie in zijn werk gaat.


Stappenplan voor het egaliseren van een vloer.

Een vloer vlak maken is maatwerk. Daarom komen onze adviseurs bij u op locatie en beoordelen de ondervloer ter plaatse. Ook vragen wij u naar het type vloerbedekking en hoe deze zal worden gebruikt. Voor linoleum of een houten vloer is namelijk een andere voorbehandeling nodig dan voor een vloer van rubber of PVC. Ook de belasting is belangrijk: is het een keukenvloer, rijden er auto’s overheen of bedden en rolstoelen? Aan de hand van deze informatie maken wij een passende offerte. Nadat u akkoord heeft gegeven op de offerte, maken wij direct een afspraak om op zeer korte termijn de vloer te egaliseren. Binnen 24 uur kunt u de geëgaliseerde vloer al weer betreden.


Werkwijze:

 1. Beoordeling van de ondervloer
 2. Vloer bewerken, middels; frezen, schuren
 3. Keuze egaline en voorlijm ( afhankelijk van de aan tebrengen bedekking en staat van de onder-vloer)
 4. Aanbrengen vloer
 5. Werkplek schoon achterlaten

De ondervloer dient alvorens het egaliseren altijd goed gereinigd,ontvet te worden. Na het reinigen, of stofzuigen word er een primerlaag opgebracht , deze vormt onder andere de hechtbrug naar de egaline . Ook kan er bij een vochtprobleem een oplossing gezocht worden bij een primer, dit is van de situatie afhankelijk.


Waarom egaliseren:

egaliserenHet egaliseren is vaak het ondergeschoven kindje als het gaat over het leggen van een nieuwe vloerbedekking. Bij de woninginrichter of parketzaak word er zelfs bij de verkoop niet eens over gepraat. Het is altijd een bijkomende, onverwachte verrassing voor een klant. Een extra kostenpost, dus een doorn in het oog. Waarom in godsnaam egaliseren, je ziet er dadelijk toch niets meer van. Ja ja. Fout. Hieronder vind u de 8 super belangrijkste redenen om juist wel te egaliseren.

 1. Het effen maken van de ondergrond
 2. Vlakheid verbeteren
 3. Ruwheid wegnemen
 4. Evenwicht creeren bij een absorberende ondergrond (noodzaak voor vochtopname dispersielijmen)
 5. Spanningsverdelende laag op oude lijmresten en vloeren
 6. Zandcementdekvloer weer gezond en sterk maken
 7. Beschermen en de levensduur verlengen van uw nieuwe bedekking.
 8. Met speciale primer beschermen tegen optrekkend vocht.

Ook doen wij zand/cement vloeren.

 

Kijk eens bij de volgende pagina’s voor meer informatie