Vloerverwarming infrezen Haarlem

Wij hebben in de afgelopen jaren voor vele woningen in Haarlem vloerverwarming aangelegd en gefreesd, woont u in Haarlem en bent u op zoek naar een vloerverwarmingsbedrijf ?

Vul het formulier in, u zult zien dat u snel geholpen wordt!!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Persoon gegevens
Adres gegevens

vink


Systemen

Vloerverwarming systemen bestaan uit elektrisch en op warmwaterbasis.
Wij zijn voornamelijk actief op het gebied van vloerverwarmingen op basis van warmwater die door cv ketel of door stadsverwarming geleverd wordt.

Vloerverwarming frezen Haarlem komt vloerverwarming zowel als cv zijdig of als stadsverwarming voor, in beide gevallen spreken wij over vloerverwarming op waterbasis.
Vloerverwarmingen worden nogal veel toegepast in Haarlem zowel bij bestaande woningen als nieuwbouw.


Vloerverwarming infrezen HaarlemHet aanleggen van vloerverwarming kan in een bestaande vloer in gefreesd worden, hier bij spreken wij dan over vloerverwarming infrezen, het frezen van vloerverwarming gebeurt bij RDL Loodgieters bijna 100 % stofvrij.

De keuze voor vloerverwarming frezen Haarlem kan als hoofdverwarming of als bijverwarming, hoofdverwarming heeft de voorkeur, bij een vloerverwarming als hoofdverwarming liggen de slangen van de vloerverwarming dichter bij elkaar, bij een hoofdverwarming liggen ze op 10 cm en bij een vloerverwarming als bijverwarming liggen ze circa 20 cm uit elkaar.


Soorten

Het te leggen soort vloerbedekking heeft gevolgen voor de warmteoverdracht, bepaalde materialen laten de warmte beter door dan de anderen.Het keuze hangt aan u zelf, Vloerverwarming infrezen Haarlemonder elke vloerbedekking kan vloerverwarming toegepast worden.

Wilt u meer informatie over vloerverwarming, wij geven u altijd vrijblijvend informatie over vloerverwarming frezen, en vloerverwarming als hoofdverwarming.
Prijzen van vloerverwarming blijven bij ons goedkoop wij leggen goede en duurzame vloerverwarming aan met behoud van kwaliteit.

Kosten besparen

Een van de voordelen is de besparing op het energieverbruik. Vloerverwarming infrezen HaarlemNormaal wordt voor een behaaglijke temperatuur tot zo’n 21 a 22 graden verwarmd terwijl je met hiermee al een behaaglijke temperatuur bereikt bij 19 a 20 graden, wat een besparing oplevert van een paar procent. In dit webinar over het stappenplan verbouwing van Jorien gaat zij haar jaren 30 woning ermee voorzien.

Comfort

Een ander voordeel van vloer verwarming is het verhoogde aangename comfort. Nooit meer koude voeten op een koude vloer. Door de stralingswarmte-overdracht van de vloer wordt de warme lucht gelijkmatig door de ruimte verdeeld waardoor er sneller een behaaglijke temperatuur wordt bereikt. Daarnaast is het een voordeel voor hygiëne en gezondheid door het ontbreken van stofvangende verwarmingselementen zoals radiatoren of convectoren.

Voordelen

Dit systeem van buizen onder de vloer heeft 3 grote voordelen:
Ontbreken van radiatoren (voorkomt stofnesten)
Fijne warme vloer (warme voeten)
Lage temperatuurverwarming (energiezuiniger)

Aandachtspunten Vloerverwarming infrezen Haarlem

Het systeem heeft echter ook een paar aandachtspunten:
Langzaam systeem dus het duurt wat langer voordat het behaaglijk is
Een lekkage van een leiding in de vloer is vervelend want het is lastig te traceren. Gelukkig zijn er wel ‘lekzoekers’ voor.

Vloerverwarming op hout

Vloerverwarming in Alkmaar is het meest geschikt voor tegelvloeren maar kan ook soms met houten vloeren gebruikt worden. Het kan steeds meer met andere soorten vloeren worden gecombineerd, zoals gietvloeren en dus ook met houten vloeren.

Zelf vloerverwarming leggen

Het aan laten leggen van vloerverwarming kan, maar doe-het-zelven kan ook. Mits je hier ervaring mee hebt of je laat helpen door een deskundige. Als de leidingen eenmaal ingestort zijn dan is een lekkage namelijk een groot probleem.

Vloerverwarming op of in vloer

Als je het systeem wilt hebben in een bestaande betonvloer heb je grofweg 2 keuzes. Een klant vroeg dit laatst en het lijkt me handig te hier mee te nemen. Je kan bij een bestaande betonvloer namelijk:
 1. Een nieuwe laag met isolatie, wapeningsnet, vloerverwarmingsleidingen en smeervloer op de betonvloer aanbrengen
 2. De huidige betonvloer infrezen met de leidingen, zie plaatje hieronder.

Vloerverwarming infrezen Haarlem

Als je dus nieuwe vloerverwarming wilt in een oud huis dan kun je het zelf of laten infrezen. Dit is zoals meer klussen bij verbouwen een zwaar werkje, en zonder goed materiaal en zonder veel ervaring een vermoeiende klus en de vloer moet het constructief wel aankunnen. Maar als het eenmaal is gedaan merk je dat het eigenlijk beter is dan zomaar de vloer verhogen. Het voordeel van het infrezen van de vloerverwarming is dat de vloer niet hoger wordt. Dit is maar een paar (max 10) centimeter maar het heeft meer plussen dan je wellicht denkt.

Voordelen van infrezen vloerverwarming Haarlem:

Plafond voelt echt lager hierdoor (vooral bij oude woningen met een lage verdiepingshoogte)
Geen deuren inkorten (als dat al mogelijk is, en anders nieuwe deuren)
Klinken niet verhogen (10 cm te lage klinken voelt echt vreemd)
Toiletruimte afstapje maken (kans op struikelen)
Keuken verhogen (10 cm is bij een keuken echt heel veel, denk aan je rug)
Afstap naar buiten, de bijkeuken etc
 Kruipluik kan blijven zoals die is
 Lage wandcontactdozen, telefoon aansluiting en andere lage aansluitpunten kunnen gewoon zo blijven

Vloerisolatie

Als je echt alles moet vervangen is het zeker goed om eens na te denken over de passieve manier te gaan om minder te stoken in huis, namelijk het isoleren van de vloer. Hier vind je meer tips over vloerisolatie.

Ervaring Vloerverwarming infrezen Alkmaar

Zoals je leest kun je het zowel aan laten leggen als gaan doe-het-zelven mits je er wat ervaring mee hebt of je laat helpen door een deskundige. Als het echt nieuw is dan moet je wel 2 rechterhanden hebben om hieraan te beginnen. Zo niet, dan is het slimmer om de vloerverwarming uit te laten voeren.

Geschikte vloerafwerkingen

De beste vloerafwerking voor een vloerverwarming is een tegelvloer zoals je wellicht weet. Toch zijn er veel meer vloertypen geschikt voor leidingen onder de vloer en dit zijn:
 Tegels
 Gietvloer
 Houten vloer
 Laminaat (speciaal laminaat)
 Vloerbedekking (speciale vloerbedekking)

Vloer badkamer

Je kunt de kosten van vloerverwarming en de rest van de badkamer op een aantal manieren te weten komen. Hierbij is het belangrijk om te weten of je het zelf gaat doen of laten doen.

Energie vloerverwarming

Vloerverwarming is bijzonder zuinig met energie. Door de grotere behaaglijkheid en de gelijkmatige temperatuurs verdeling in de woonkamer, kan de ruimtetemperatuur gemiddeld 2 à 3 graden lager worden ingesteld. Soms worden er echte nog wel eens de verhalen van vroeger naar boven gehaald omdat vroeger vloerverwarming nog niet goed was.

Zuinig

Inmiddels is het juist wel goed. Dit is nu een modern systeem, gezien de energiezuinigheid en plaatsbesparende comfortwarmte. Doordat er een gelijkmatigere temperatuur in de woonkamer heerst wordt er rondgaande luchtcirculatie voorkomen, daardoor is er geen koude trek langs de vloeren.

Toepassing

Vloerverwarming kan worden toegepast als, te weten;
– Bijverwarming in combinatie met radiatoren;
– Hoofdverwarming.
De CV Ketel moet daarnaast ook redelijk nieuw en geschikt zijn.

vloerverwarming betonvloer

De meest voorkomende vloer is de betonnen vloer. De meest simpele manier om hier vloerverwarming te maken is door de vloerverwarming er op te leggen.

Vloerverwarming infrezen Haarlem aanbrengen tips

A: Eerst moet er een rand isolatiemateriaal (dik plasticfolie, zodat bij het afstorten van de vloer het beton niet aan de wand hecht, want dit voorkomt scheuren in je vloer) tegen de wanden gelegd worden. Leg drukvast piepschuim als onderlaag op de betonnen vloer. Deze zorgt voor een goede isolatie.

B: Over het piepschuim wordt nu een folie gelegd tegen het vocht. Hier wordt een krimpnet op gemonteerd. Dit lijkt op een beton wapeningsnet maar is dunner van doorsnede.

C: Nu wordt hier het buizensysteem van de vloer verwarming op gelegd. Deze moet zo gelegd worden dat hij niet onderbroken wordt, dus alles achterelkaar aan slingeren. en elkaar niet kruist, het mag dus niet over elkaar heen liggen. Verder moeten de buizen een afstand van 25 cm van elkaar hebben en vastgezet worden aan het wapeningsnet met binddraadjes. Er zijn ook modernere clips die je in het piepschuim duwt of speciale matten waar je de leidingen in drukt zoals je in de video hierboven zag.

Ketelvervanging in Haarlem

Je cv-ketel gaat niet oneindig mee zoals we weten. Een verwarmingsketel heeft een levensduur die ligt tussen de 10 en 15 jaar. Soms kom je ook oudere CV ketels tegen maar die lopen vaak op hun laatste benen of verbruiken heel veel energie. Dan is het toch verstandig om hem te vervangen.


De veel gestelde vragen over Vloerverwarming infrezen Haarlem:

Wordt het warm genoeg met vloerverwarming?
Ja, je kunt het erg warm in huis maken ondanks dat men dit een lagetemperatuurs systeem noemt. Dit kan omdat je een hele vloer hebt om de warmte uit te stralen in plaats van 2 of 3 radiatoren in een ruimte. Hierdoor kun je met minder warmte natuurlijker een ruimte verwarmen. De warmteafgifte is dus beter waardoor de hele ruimteoppervlakte aangenaam verwarmt wordt en die paar radiatoren moet dus veel hoger gestookt worden (met meer verliezen als gevolg omdat die de hele ruimte met beduidend minder verwarmingsoppervlakte moeten verwarmen via luchtcirculatie (convectiewarmte).

Kan ik de temperatuur in verschillende ruimtes onafhankelijk regelen?
Nee, dit is een stuk lastiger dan bij radiatoren. Wel kun je standaard instellen dat 1 ruimte bijna niet verwarmd hoeft te worden (gang en bijkeuken) en de rest gewoon normaal en dan is het wel prima mogelijk. Af en toe iets wijzigen is wel lastiger.

Kan ik de vloerverwarming uitzetten als ik op vakantie ga?
Ja, dit kan wel maar is niet aan te raden. Gewoon iets lager zetten kan wel en vanwege de traagheid van opwarming is het af te raden de installatie dus helemaal volledig uit te zetten. Met de voorgeprogrammeerde instelling kan uiteraard de minimale nachtverlaging ingesteld worden. Deze kun je tijdens je vakantie wel enkele graden lager schakelen en dit is energiezuiniger dan de installatie uit te schakelen en achteraf opnieuw volledig te laten opwarmen.

Kan vloerverwarming op parket?
Vandaag kan vloerverwarming geplaatst worden onder zowat alle vloerbedekkingen, van tegels, kurk, gietvloeren, tot tapijt en dus ook parket. let bij parket wel op dat de temperatuur op maximaal 27°C komt te staan om de uitdroging van het hout te voorkomen. Daarnaast is de juiste luchtvochtigheid van belang en die kun je ook laten inregelen/ bespreken met de leverancier van het parket.

Krijg ik dikke voeten van vloerverwarming?

Een terechte vraag en gelukkig is dat is niet meer zo. Dikke voeten bij vloerverwarming kwam in de beginjaren wel eens voor. Dit was dan meestal bij elektrische vloerverwarming die moeilijk in te regelen was. Ook bij de eerste hydraulische vloerverwarmingsinstallaties waarbij de watertemperatuur te hoog werd ingesteld kwam dit voor. Vooral die temperatuur is nu wel onder controle bij de vloerverwarmings sytemen. Vroeger konden contacttemperaturen oplopen tot meer dan 35°C.

Is vloerverwarming goed voor een stof allergie?
Ja, radiatoren en convectoren zijn een stofnest. Vloerverwarming is stofvrijer en dus gezonder omdat er geen stofverplaatsing is, zoals bij circulatiewarmte van radiatoren. Dit is een voordeel voor mensen met een allergie maar is ook voor andere mensen natuurlijk beter voor de luchtwegen.

Kan er een vloerkleed/ tapijt op vloerverwarming?
Ja, dit kan. Let er wel op bij grote tapijten dat je kiest voor tapijten die geschikt zijn voor vloerverwarming. Inmiddels worden die aangeduid met een symbool van vloerverwarming op het tapijtlabel. Overigens zijn kleine tapijten nooit een probleem.

Hoeveel hoger wordt de vloer met vloerverwarming?
De vloer hoeft niet hoger te worden dan een vloer zonder vloerverwarming en dit geldt zowel bij nieuwbouw als bij een renovatie waarbij later vloerverwarming wordt aangebracht. Hoe werkt dit dan?
Bij een renovatie kun je in de bestaande cementdekvloer sleuven (laten) frezen waarin de leidingen komen te liggen voor de vloerverwarming en na vullen van de sleuven kan hierop dan weer parket, laminaat, tegels etc.

Bij een nieuwe vloer kan ook gewoon in de nieuwe cementdekvloer of anhydrietvloer de leidingen worden opgenomen zoals je in de video ook ziet op deze pagina.

Heeft vloerverwarming onderhoud nodig?
Ja, iedere installatie heeft wel een bepaalde mate van onderhoud nodig maar bij vloerverwarming is dit heel erg weinig en bijvoorbeeld minder dan bij radiatoren.

Kan ik mijn CV ketel en leidingen behouden als ik overga van radiatoren naar vloerverwarming?
Ja, als je een modernere CV ketel hebt kan dit meestal wel en als je ketel te oud is wil je hem waarschijnlijk toch al vervangen om gaskosten te besparen.

Wat is de beste plek om de verdeler plaatsen?
Het verdeelregelstation/ de verdeler komt meestal in een kastje of in de hal of in een bergkast.

Moet er een radior bij als extra verwarming in de badkamer?
Nee, dit hoeft niet meer tegenwoordig als je de badkamer iets warmer standaard inregelt. Bij een te kleine oppervlakte van de badkamer kun je gewoon de leidingen door laten lopen in de muur en dan is er direct een knuffelmuur. Zo verlies je ook geen plaats met een radiator. Als je een radiator wilt om handdoeken te drogen dan is dat natuurlijk wel mogelijk.

Moet er vloerverwarming onder het keukenblok?
Nee, dus in een bestaande situatie hoef je de keuken ook niet te slopen. Want op plaatsen waar er altijd kasten zullen staan, is het onnodig om vloerverwarming te leggen.

Hoe groot is het gevaar van een water lekkage in deVloerverwarming infrezen Alkmaar?
Bij normaal gebruik van de installatie een lek hoogst onwaarschijnlijk, zonder duidelijke en extern toegebrachte schade aan de buis. Indien er toch een breuk, doorboring of beschadiging aan een buis zou gebeuren dan kan de installateur de buis opzoeken en doorzagen en vervolgens daartussen met perskoppelingen als tussenstuk de buis hersteld worden.

Wat doen bij lekkage in de vloerverwarming?
Het kan natuurlijk wel onstaan. Een lekkage is niet fijn en dat is bij vloerverwarming niet anders. Uiteraard is het systeem verzekerd met een juiste garantie/ voorwaarden door de installateur maar hij moet dan dus wel echt een gat maken in de vloer en dat geeft overlast. De verzekering vergoed meestal ook de schade aan vloer en dingen op die vloer maar vraag dit vooraf altijd na.

Wat moet ik doen als de vloerverwarming lang uit heeft gestaan?
Bij een periode van langdurige stilstand waarbij de vloerverwarming uit stond is het verstandig om de installatie te laten reinigen/ doorspoelen door een professionele installateur om vies water/ algenvorming tegen te gaan.


Voordelen Vloerverwarming infrezen Haarlem:

  • Snel en goedkoop.
  • Altijd in de buurt.
  • Laagste prijsgarantie!
  • Altijd de beste materialen.
  • 99% stofvrij.
  • Goede Garanties Vloerverwarming frezen Alkmaar.
  • Altijd bereikbaar 24/7 voor storingen.
  • Klant is koning.
  • Pinnen bij aflevering via mobiel apparaat.

Zie ook onze : prijzen van Vloerverwarming infrezen Haarlem

Bij ons kunt u eenvoudig en snel een vloerverwarming offerte aanvragen voor in Haarlem.