Vloerverwarming aanleggen, een nieuwe vloer begint met vloerverwarming

infrezen vloerverwarming

U bent opzoek naar een nieuwe vloer en wilt uiteraard net als iedereen vloerverwarming. Nou dat is toevallig, wij verzorgen het gehele plaatje.

Vloerverwarming is voor iedereen mogelijk, zelf bij de meest onmogelijke vloeren, wij leggen vloerverwarming aan door middel van allerlei methodes, droogbouw, natbouw, elektrisch, infrezen.

Niets is ons te gek!

– Natbouw

Bij natbouwsystemen worden de buizen van de vloerverwarming in het cement geplaatst. Het is een stuk goedkoper in aanleg, maar verwarmt veel minder efficiënt. Na het aanleggen van een natbouwsysteem mag je een periode niet op de vloer lopen om het uit te laten harden en de verwarming mag pas na 8 weken in gebruik worden genomen.

– Droogbouw

Als eerste heb je de zogeheten droogbouwsystemen. Bij dit systeem worden de buizen op een noppenplaat of een framewerk geplaatst. Het voordeel van droogbouw is dat het onder bijna alle vloeren geplaatst kan worden. Door de voorgevormde materialen neemt het leggen van de verwarming maar een korte tijd in beslag. Het systeem is duurder in de aanleg, maar zuiniger in energieverbruik.

De overheid heeft bepaald dat onze systemen een goede investering is en in sommige gemeenten geven deze zelfs subsidies hiervoor, mooi meegenomen dus.

Subsidieregeling

De overheid bepaalt elk jaar of er een subsidie moet komen voor de uitvoering van werkzaamheden voor energiebesparende maatregelen. Op het moment van schrijven bestaat er geen subsidie vloerverwarming voor dit jaar. Het budget voor subsidies wordt alleen uitgereikt aan mensen die bijvoorbeeld thuis zelf energie willen opwekken. Dat betekent dat de aanleg van je vloerverwarming niet gesubsidieerd wordt, maar een zonneboiler of warmtepomp die je gebruikt om deze te verwarmen wel.

In combinatie met een warmtepomp of nieuwe cv-ketel is dit natuurlijk super, u gaat mogelijk 30/40% minder stookkosten betalen, in tegenstelling tot zonnepanelen is het rendement het gehele jaar en niet alleen in de zomer!

Wilt u meer informatie of denkt u, ik weet niet of het allemaal kan bij mij in huis, bel ons op en maak een vrijblijvende afspraak om alles door te nemen, wij voorzien u van de juiste informatie en advies.

Het is en blijft een goede keuze, comfort, duurzaam, zuinig, en niet algeheel onbelangrijk is de aanleg niet duur. Het plaatsen van design radiatoren is in sommige gevallen zelfs duurder.

Vloerverwarming wint jaarlijks nog steeds aan populariteit. In de jaren van de opkomst van de verwarmde vloeren, koos men voor vloerverwarming naast een normale centrale verwarming. Tegenwoordig gebeurt het steeds vaker dat de standaard centrale verwarming volledig vervangen wordt door verwarmde vloeren. Met vloerverwarming kun je namelijk een betere wooncomfort krijgen en zuiniger omgaan met energie waardoor je stookkosten zullen dalen.

Handige links —-

Related Posts