A-Label Energiezuinige pomp

vte-slim-verdeler-vloerverwarming-bovenaansluiting-a-label-pomp-1-groeps-7900632-1De E-pomp is een intelligente electronische toerengeregelde pomp die een belangrijk onderdeel van de vloerverwarming is als u gebruik maakt van zoneregeling. Het is een innovatieve elektronische circulatiepomp die de hoeveelheid water die in de verdeler door de pomp stroomt, aanpast aan de hoeveelheid water die daadwerkelijk nodig is. De E-pomp voorkomt dat er onnodig (veel) water door het vloerverwarmingssysteem gepompt wordt, zodoende wordt energie en elektriciteit bespaard.

 

De FLOW

Door het plaatsen van een schot tussen de CV aanvoer en retour van de SLIM verdeler en deze te voorzien van een doorstroom gat is er in de basis al een betere interne verdeling van de flow binnen het circuit van de verdeler, belangrijk voor het goed functioneren van een verdeler.

flow ventiel

Via een 3/4” of 1” gat op de zijkant van de verdeler kan deze insert geplaats worden waarmee de interne doorstroming desgewenst verkleind- en natuurlijk weer vergroot kan worden.

flow ventiel2

Tevens regelt u op deze manier ook de temperatuur binnen het vloerverwarming circuit geheel naar wens in en maak u optimaal gebruik van het warme retour water uit de vloerverwarming. Tevens bespaart u aanzienlijk in de stookkosten. Mede door deze oplossing heeft u geen dure LTV verdeler met een strangregelventiel meer nodig en ook is het actief maken van de verdeler verleden tijd. Dus ook indien u te weinig flow vanuit uw CV circuit naar uw vloerverwarming systeem heeft, is dit LTC ventiel de ideale oplossing. U plaats het ventiel, regelt hem in en uw systeem werkt.

De Ophangpunten

Bij SLIM verdelers is de ophanging zodanig dat de verdeler iets van de muur komt, zodat contact geluid miniem is. Tevens zijn de ophangingen standaard voorzien van rubbers zodat contact geluid wordt geminimaliseerd.

ophanging

Elektrolytisch verzinkt

De Slim verdeler is eerst chemisch behandeld en vervolgens elektrolytisch  verzinkt en daarna voorzien van een poeder coating in RAL 7016. Door deze behandelingen kunnen wij zeggen dat we de kwaliteit van dit product op een hoog niveau hebben gebracht waar de eindgebruiker jarenlang plezier van zal hebben.

foto 2

Dynamic-flow

Alle SLIM vloerverwarming units zijn uit te voeren met de     Heimeier A-exact kranen welke na één keer in te stellen ongeacht hoe u een andere groep inregelt dezelfde flow door zullen laten.

Hierdoor wordt er aanzienlijk (15%) op uw vloerverwarming stook kosten zult besparen.

Uitgebreide technische informatie over Dynamic-flow control kranen vindt u op de pagina: Balancing en control, door op deze link te drukken komt u direct op deze pagina.

Bij de downloads onderop deze pagina kunt u ook deze downloaden.

Afbeelding2

Hieronder kunt u de productinformatie en de verschillende gebruikers handleidingen downloaden van de SLIM verdeler.