29 september 2016

vloerverwarming infrezen

Vroeger dachten veel mensen dat alles uitgebroken moest worden, maar je ziet dat het een stuk gemakkelijker gaat wanneer het over infrezen gaat en dan ervaar je wel snel de voordelen van de vloerverwarming, want het kan vaak in een dag worden gerealiseerd (afhankelijk van het oppervlak).

Voordelen vloerverwarming infrezen

Het infrezen van de vloerverwarming heeft echter nog meer voordelen. Er is sprake van een snelle opwarmtijd van de vloer, de slangen liggen namelijk tegen het oppervlakte aan.Overigens is dit ook de goedkoopste manier van installatie (zie ook: prijzen vloerverwarming). Dit kan vaak gerealiseerd worden in één dag. Veel woningen zijn voorzien van een betonvloer, daar bovenop ligt de dekvloer. Op deze manier kan de vloerverwarming zowel als bijverwarming als hoofdverwarming in worden gezet.

Afzuiging bij vloerverwarming infrezen

Voordat de vloerverwarming wordt geplaatst moet er eerst stof worden afgezogen. Dit wordt vaak gedaan met een professionele industriële stofzuiger. Deze is gekoppeld aan een losse cycloon. Hierdoor kan er zeer stofarm worden gefreesd. Het is belangrijk dat dit goed gebeurt, zodat je weet dat er geen stof meer inzit. Daarom worden hier goede materialen voor gebruikt en dit wordt allemaal door een erkend bedrijf gerealiseerd.

Hoe werkt het infrezen van de vloerverwarming?

Er moet eerst worden berekend over hoeveel m2 het gaat. Deze ruimte wordt dan verdeeld in gelijke groepen en dan worden de sleuven ingefreesd. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een professionele diamantzaagmachine die is ontwikkeld om sleuven in afwerkvloeren te maken.

Er wordt altijd gewerkt met hoogwaardige kwaliteit diamantzaagbladen, waardoor de garantie gegeven kan worden dat de sleuven in de dekvloer gefreesd kunnen worden. Wanneer dit onderdeel klaar is, zal de monteur de vloerverdeler monteren.

Wanneer het nodig is zal er een bypassventiel worden geplaatst. Vervolgens worden de slangen in de sleuven aangebracht. Deze worden dan aan de vloerverdeler gemonteerd met speciale koppelingen. Dan worden de slangen gevuld en ontlucht.

Als laatste wordt het cv systeem samen met de vloerverwarmingsinstallatie op druk gezet. Hierdoor kan de vloerverwarming getest worden en dan zal diegene die het heeft aangelegd uitleggen hoe het allemaal werkt. Wanneer je de keuze maken voor het infrezen van de vloerverwarming heb je hier zelf geen omkijken naar.

Er wordt een afspraak gemaakt en vaak kan het in een dag worden gerealiseerd. Je hebt er dus zelf geen zorgen over, alles wordt voor je gerealiseerd.

vloerverwarmingnoordholland

Overig
Vloerverwarming infrezen doen wij i.c.m. een industriële stofafzuginstallatie, en is daarom nagenoeg stofvrij.
Voor het afvoeren van de afvalzakken dient men zelf zorg te dragen.

Bij het infrezen komen de vloerverwarmingsbuizen in de bestaande dekvloer te liggen. Voordelen van dit systeem:

 • u hoeft de dekvloer er niet uit te halen
 • geen extra opbouwhoogte nodig is (geen deuren inkorten / geen verlaging v/h keukenblad)
 • snelle opwarmtijd van de vloer omdat de slangen tegen het oppervlak liggen
 • goedkoopste manier van installatie
 • (meestal) realiseerbaar in 1 dag.

InfrezenDe meeste woningen zijn voorzien van een betonnen vloer met daarop een dekvloer. Deze methode is geschikt als bijverwarming, hoofd/bijverwarming maar ook als hoofdverwarming (mits bij oudere woningen de ondervloer geïsoleerd is of wordt gedaan).


Afzuiging Vloerverwarming infrezen

De stofafzuiging gebeurt d.m.v. een professionele industriële stofzuiger welke is gekoppeld aan een losse cycloon, waardoor wij zéér stofarm (lees stofvrij) kunnen frezen. Het opgezogen gruis wordt in handelbare zakken buiten gezet zodat dit met de ophaaldienst meegenomen kan worden.


Werkwijze vloerverwarming infrezen

Nadat het aantal m² door onze monteur(s) is berekend en in gelijke groepen is verdeeld (iedere groep ongeveer even lang t.b.v. opwarmtijd en weerstand) worden de sleuven ingefreesd o.b.v. het slakkenhuispatroon (aanvoer naast een afvoer), dit gebeurt door middel van een professionele diamantzaagmachine die speciaal is ontwikkeld om sleuven in afwerkvloeren te maken.

Door het gebruik van hoogwaardige kwaliteit diamantzaagbladen (door ons bedrijf zelf ontwikkeld) is er een bijna 100% garantie dat de sleuven in de dekvloer gefreesd kunnen worden. Nadat de sleuven zijn gefreesd gaat de monteur de vloerverdeler monteren en waar nodig zal er een bypassventiel welke de doorstroming van de cv-installatie waarborgd geplaatst worden.

Nadat de vloerverdeler is gemonteerd worden de slangen in de sleuven aangebracht, de slangen aan de vloerverdeler gemonteerd d.m.v. speciale koppelingen. De slangen worden door ons op een speciale manier gevuld en ontlucht.

Het cv-systeem en de vloerverwarmingsinstallatie wordt daarna op druk gezet en de vloerverwarming zal getest worden, uiteraard met een duidelijke mondelinge uitleg door de monteur ter plekke (ook zal er een gebruiksaanwijzing afgegeven worden)


logovloerverwarmingVoorwaarden voor vloerverwarming infrezen

De aanwezigheid van een vlakke zandcement dekvloer of een anhydriet dekvloer is een absolute voorwaarde voor het kunnen infrezen van vloerverwarming. Het infrezen van vloerverwarming in een betonvloer is ook mogelijk, maar dan met een extra zware machine tegen meerprijs.

Zoals we hierboven al vermeld hebben, komen de sleuven bij het vloerverwarming infrrezen ca. 18mm diep te liggen. Hierdoor komt de 16mm slang vlak onder het vloeroppervlak te liggen, hetgeen een snelle opwarming van de vloer ten goede komt. Vooral in het voor- en najaar is dit een voordeel.

De vloer kent geen werking doordat de zaagsleuven werken als dilatatievoegen. Dit geldt zeker bij een oudere vloer; deze is al helemaal gezet en zal niet meer werken. Als u de vloer wilt egaliseren kunt u dit beter doen voordat we de vloerverwarming frezen, dit bespaart egaline en u behoudt het voordeel van de dilatatievoegen. Het achteraf egaliseren zal in sommige situaties ook nodig zijn, maar dan is het een voorwaarde voor het aanbrengen van de vloerbekleding (bijvoorbeeld bij PVC en linoleum vloeren) en niet meer voor de aanbreng van vloerverwarming.

De voordelen van vloerverwarming infrezen:

 • De vloer kan direct na installatie afgewerkt worden
 • Er is geen verhoging van de werkvloer
 • Het frezen gebeurt stofarm. De betonstof wordt in zakken opgevangen en zullen door ons afgesloten achtergelaten worden.


vte-slim-verdeler-vloerverwarming-bovenaansluiting-a-label-pomp-1-groeps-7900632-1
Dekvloer vloerverwarming infrezen
De dekvloer kan bestaan uit zand/cement of anhydriet. Door beton is niet te frezen, tevens is het niet mogelijk om door tegels heen te frezen. Deze dienen eerst te worden verwijderd en daarna zal de vloer weer geëgaliseerd moeten worden, zodat de vloer weer glad en vlak genoeg is om in te frezen.


GOLD 50 m2 NU 2379 Euro inclusief btw

 1. Infrezen van de vloerverwarming.
 2. Monteren van de slangen. (5 laags PERT diffusiedicht 16×2)
 3. Monteren van onze unieke A-label verdeler/circulatie pomp (slimfit).
 4. Dichtsmeren van de leidingen.
 5. Egaliseren van de complete vloer voor bijvoorbeeld PVC of laminaat etc.
 6. Afvullen van het systeem.
 7. Nacontrole na 4 weken.

Zilver 50 m2 Nu 1675 Euro INCLUSIEF BTW

 1. Infrezen van de vloerverwarming.
 2. Monteren van de slangen. (5 laags PERT diffusiedicht 16×2)
 3. Monteren van onze unieke A-label verdeler/circulatie pomp (slimfit).
 4. Dichtsmeren van de leidingen.
 5. Afvullen van het systeem.
 6. Nacontrole na 4 weken.

BASIC 50 m2 nu 1500 euro inclusief btw

 1. Infrezen van de vloerverwarming.
 2. Monteren van de slangen.(5 laags PERT diffusiedicht 16×2)
 3. Monteren van onze unieke A-label verdeler/circulatie pomp (slimfit).
 4. Afvullen van het systeem.
WhatsApp Whats-App ons (ma/vr 8.00 tot 17.00)