Vloerverwarming en energie besparen

prijs vloerverwarming infrezen

Door vloerverwarming te nemen gaat u behoorlijk besparen op uw stookkosten, ook in combinatie met een warmtepomp is vloerverwarming de beste oplossing om te besparen.

Doordat vloerverwarming in patronen wordt gelegd of gefreest komt er meer warmte vrij dan conventionele radiatoren, en doordat de dekvloer wordt opgewarmd blijft de warmte gelijk.
De cv-ketel of warmte pomp hoeft niet meer zijn best te doen om het warm te krijgen nadat de vloer is opgewarmd dit is natuurlijk een behoorlijke besparing op de energierekening.

Tegenwoordig hebben al onze verdelers ook een high efficiency pomp, oftewel super zuinig, ook wel genoemd A-Label, Wij hebben nu de allernieuwste Wilo pomp die zo energiezuinig is dat er geen pompschakelaar meer nodig is!

Ook onze verdelers en onze vloerverwarming slangen hebben het keurmerk Komo en zijn allemaal A-kwaliteit materialen, dit om u de beste kwaliteit te leveren. U wilt immers geen rotzooi in de vloer!

Volgens de consumentenbond gaan we met zijn allen besparen op energie als iedereen vloerverwarming aanschaft, dat is natuurlijk leuk maar er zijn ook mensen die dat niet kunnen veroorloven, daarom hebben wij een idee om met een lease plan te gaan werken. (hierover later meer)

Vloerverwarming rendement
Zeker als je er voor kiest om vloerverwarming als hoofdverwarming te installeren wordt de kamertemperatuur geregeld door de warmte afgifte van de vloer – ongeveer 100 watt/m2. De thermostaat kan een paar graden lager omdat de warmte die geleidelijk wordt verspreid als gevoelstemperatuur zeer aangenaam wordt ervaren. Het hele huis wordt immers gelijkmatig via de vloer verwarmd en dat voel je! En zeker als het huis goed is geïsoleerd, is er minder warmte verlies en behaal je maximaal rendement uit vloerverwarming.

Wist je trouwens dat je de vloerverwarming ’s zomers kunt gebruiken voor verkoeling? Twee vliegen in een klap – het is dan ook niet voor niets dat vloerverwarming steeds populairder wordt!

Lees ook: energie vergelijk en energieprijzen.

Related Posts