storingcv-ketel

Hier kunt u eventueel wat kleine oplossingen vinden staat de oplossing er niet bij neem dan gerust contact op.



Wanneer vloerverwarming wordt toegepast als BIJ verwarming adviseren wij om de thermostaatknoppen van uw radiatoren ongeveer 3°C lager in te stellen dan de temperatuur van uw kamerthermostaat.
De ruimte wordt dan in eerste instantie opgewarmd door de radiatoren. De kamerthermostaat zorgt er daarna voor dat de vloerverwarming nog wel warm water krijgt, zodat de vloer warmer kan worden en de laatste 3°C temperatuurstijging verwezenlijkt wordt.
Indien de radiatoren niet lager worden ingesteld, bestaat de kans dat uw radiatoren de ruimte al verwarmd hebben zodat de cv-ketel al afslaat voordat de vloerverwarming de vloer
op temperatuur heeft.

loodgieterspoed

Hoe snel wordt er gereageerd bij een storing?
De storingsdienst van VVNH stelt alles in het werk om binnen 8 uur na melding van een acute storing, werkzaamheden uit te laten voeren waardoor de storing zo snel mogelijk verholpen kan worden. (mits voor 9.00 gemeld en op werkdagen)

Vloerverwarming ontluchten

Heeft u zich wel eens afgevraagd wat het getik en geborrel in uw vloerverwarming veroorzaakt? Antwoordt u bevestigend, dan zit er waarschijnlijk lucht in uw vloerverwarming. Luchtvorming in de vloerverwarming is een normaal verschijnsel. Door de luchtvorming ontstaat er druk en warmt uw vloerverwarming niet goed op. U vindt hier het antwoord op al uw vragen over vloerverwarming ontluchten. Zodat uw vloerverwarming altijd goed warmt wordt.

Wanneer een vloerverwarming ontluchten?

Uw vloerverwarming is een watergedragen verwarmingssysteem dat is aangesloten op het cv-systeem. Watergedragen verwarmingssystemen moeten constant op de juiste druk worden gehouden. Op deze manier komt er minimaal lucht bij het cv-systeem en wordt de noodzaak om vaak te ontluchten minder.

Maar zelfs wanneer u het cv-systeem op de juiste druk houdt, is het onvermijdelijk dat er uiteindelijk luchtophoping optreedt. Unique raadt aan om ieder jaar rond het einde van de herfst over te gaan tot vloerverwarming ontluchten. Hierdoor bent u zeker van een optimaal werkende vloerverwarming voor in de koudere maanden.

Vloerverwarming ontluchten in enkele stappen

Gelukkig is een vloerverwarming ontluchten een simpele klus. Ook zonder expertise kunt u helemaal zelfstandig ontluchten. Ons stappenplan geeft u alle informatie waarmee uw ontluchten een simpele klus wordt.

Vloerverwarming ontluchten in 5 stappen:

  • Zet uw kamerthermostaat zo laag mogelijk.
  • Schakel de cv-ketel uit door de stekker uit het stopcontact te nemen.
  • Schakel de pomp van de vloerverwarming uit door de stekker uit het stopcontact te nemen.
    Wacht vervolgens 10 minuten tot de watercirculatie is gestopt en de lucht naar het hoogste punt is getrokken.
  • Sluit de kraan van de vloerverwarming en draai vervolgens het ontluchtingsventiel met een ontluchtingssleutel open. Zodra er geen lucht meer ontsnapt draait u het ventiel weer dicht.

Wanneer u klaar bent schakelt u de pomp van de vloerverwarming weer aan. Controleer de manometer van het cv-systeem. Als de druk is gedaald naar minder dan 1 bar dient u de installatie met water bij te vullen.

Worden er kosten in rekening gebracht om een storing te verhelpen?
Bij een storing aan de warmtevoorziening (warmtapwater/CV-systeem) kan de oorzaak liggen in uw woninginstallatie. Indien er sprake is van een storing binnen de RDL-installatie dan wordt de storing kosteloos verholpen. Als de oorzaak van de storing niet te wijten is aan de RDL-installatie, maar een andere oorzaak heeft, dan is er sprake van een onterechte melding. Een bezoek voor een onterechte melding wordt bij u door RDL in rekening gebracht: voorrijkosten à € 75,- en een uurtarief van € 70,- exclusief btw.