072-7855410 / RDL / Al meer dan 15 jaar een begrip!
6 juli 2016

vloerverwarming infrezen Alkmaar

vloerverwarming infrezen Alkmaar, wij hebben in de afgelopen jaren voor vele woningen in Alkmaar vloerverwarming aangelegd en gefreesd, woont u in Alkmaar bent u op zoek naar een vloerverwarmingsbedrijf ?


Vraag hieronder uw gratis offerte aan, wij nemen tussen 8.00 en 17.00 op dezelfde dag van de aanvraag contact met u op!


Basic pakket = Alleen infrezen. (compleet systeem)
Zilver pakket = Infrezen en direct dichtsmeren van de gefreesde gleuven. (compleet systeem) (TIP)
Gold pakket 
= Egaliseren en direct dichtsmeren van de gefreesde gleuven. (compleet systeem)
Compleet pakket = All-in Inclusief een cv-ketel CW4 (Intergas)


Systemen

Vloerverwarming systemen bestaan uit elektrisch en op warmwaterbasis.
Wij zijn voornamelijk actief op het gebied van vloerverwarmingen op basis van warmwater die door cv ketel of door stadsverwarming geleverd wordt.

Vloerverwarming frezen Alkmaar komt vloerverwarming zowel als cv zijdig of als stadsverwarming voor, in beide gevallen spreken wij over vloerverwarming op waterbasis.
Vloerverwarmingen worden nogal veel toegepast in Alkmaar zowel bij bestaande woningen als nieuwbouw.


Vloerverwarming infrezen Alkmaarimages

Vloerverwarming infrezen Alkmaar kan in een bestaande vloer, hier bij spreken wij dan over vloerverwarming infrezen, het frezen van vloerverwarming gebeurt bij ons bijna 100 % stofvrij.

De keuze voor vloerverwarming frezen Alkmaar kan als hoofdverwarming of als bijverwarming, hoofdverwarming heeft de voorkeur, bij een vloerverwarming als hoofdverwarming liggen de slangen van de vloerverwarming dichter bij elkaar, bij een hoofdverwarming liggen ze op 10 cm en bij een vloerverwarming als bijverwarming liggen ze circa 20 cm uit elkaar.


Soorten

Het te leggen soort vloerbedekking heeft gevolgen voor de warmteoverdracht, bepaalde materialen laten de warmte beter door dan de anderen.Het keuze hangt aan u zelf, Vloerverwarming infrezen Alkmaaronder elke vloerbedekking kan vloerverwarming toegepast worden.

Wilt u meer informatie over vloerverwarming, wij geven u altijd vrijblijvend informatie over vloerverwarming frezen, en vloerverwarming als hoofdverwarming.
Prijzen van vloerverwarming blijven bij ons goedkoop wij leggen goede en duurzame vloerverwarming aan met behoud van kwaliteit.

Kosten besparen

Een van de voordelen is de besparing op het energieverbruik. Vloerverwarming infrezen AlkmaarNormaal wordt voor een behaaglijke temperatuur tot zo’n 21 a 22 graden verwarmd terwijl je met hiermee al een behaaglijke temperatuur bereikt bij 19 a 20 graden, wat een besparing oplevert van een paar procent. In dit webinar over het stappenplan verbouwing van Jorien gaat zij haar jaren 30 woning ermee voorzien.

Comfort

Een ander voordeel van vloer verwarming is het verhoogde aangename comfort. Nooit meer koude voeten op een koude vloer. Door de stralingswarmte-overdracht van de vloer wordt de warme lucht gelijkmatig door de ruimte verdeeld waardoor er sneller een behaaglijke temperatuur wordt bereikt. Daarnaast is het een voordeel voor hygiëne en gezondheid door het ontbreken van stofvangende verwarmingselementen zoals radiatoren of convectoren.

Voordelen

Dit systeem van buizen onder de vloer heeft 3 grote voordelen:
Ontbreken van radiatoren (voorkomt stofnesten)
Fijne warme vloer (warme voeten)
Lage temperatuurverwarming (energiezuiniger)

Aandachtspunten Vloerverwarming infrezen Alkmaar

Het systeem heeft echter ook een paar aandachtspunten:
Langzaam systeem dus het duurt wat langer voordat het behaaglijk is
Een lekkage van een leiding in de vloer is vervelend want het is lastig te traceren. Gelukkig zijn er wel ‘lekzoekers’ voor.

Vloerverwarming op hout

Vloerverwarming in Alkmaar is het meest geschikt voor tegelvloeren maar kan ook soms met houten vloeren gebruikt worden. Het kan steeds meer met andere soorten vloeren worden gecombineerd, zoals gietvloeren en dus ook met houten vloeren.

Zelf vloerverwarming leggen

Het aan laten leggen van vloerverwarming kan, maar doe-het-zelven kan ook. Mits je hier ervaring mee hebt of je laat helpen door een deskundige. Als de leidingen eenmaal ingestort zijn dan is een lekkage namelijk een groot probleem.

Vloerverwarming op of in vloer

Als je het systeem wilt hebben in een bestaande betonvloer heb je grofweg 2 keuzes. Een klant vroeg dit laatst en het lijkt me handig te hier mee te nemen. Je kan bij een bestaande betonvloer namelijk:
 1. Een nieuwe laag met isolatie, wapeningsnet, vloerverwarmingsleidingen en smeervloer op de betonvloer aanbrengen
 2. De huidige betonvloer infrezen met de leidingen, zie plaatje hieronder.

Vloerverwarming infrezen Alkmaar

Als je dus nieuwe vloerverwarming wilt in een oud huis dan kun je het zelf of laten infrezen. Dit is zoals meer klussen bij verbouwen een zwaar werkje, en zonder goed materiaal en zonder veel ervaring een vermoeiende klus en de vloer moet het constructief wel aankunnen. Maar als het eenmaal is gedaan merk je dat het eigenlijk beter is dan zomaar de vloer verhogen. Het voordeel van het infrezen van de vloerverwarming is dat de vloer niet hoger wordt. Dit is maar een paar (max 10) centimeter maar het heeft meer plussen dan je wellicht denkt.

imagesVoordelen van Vloerverwarming infrezen Alkmaar:

Plafond voelt echt lager hierdoor (vooral bij oude woningen met een lage verdiepingshoogte)
Geen deuren inkorten (als dat al mogelijk is, en anders nieuwe deuren)
Klinken niet verhogen (10 cm te lage klinken voelt echt vreemd)
Toiletruimte afstapje maken (kans op struikelen)
Keuken verhogen (10 cm is bij een keuken echt heel veel, denk aan je rug)
Afstap naar buiten, de bijkeuken etc
 Kruipluik kan blijven zoals die is
 Lage wandcontactdozen, telefoon aansluiting en andere lage aansluitpunten kunnen gewoon zo blijven

Vloerisolatie

Als je echt alles moet vervangen is het zeker goed om eens na te denken over de passieve manier te gaan om minder te stoken in huis, namelijk het isoleren van de vloer. Hier vind je meer tips over vloerisolatie.

Ervaring Vloerverwarming infrezen Alkmaar

Zoals je leest kun je het zowel aan laten leggen als gaan doe-het-zelven mits je er wat ervaring mee hebt of je laat helpen door een deskundige. Als het echt nieuw is dan moet je wel 2 rechterhanden hebben om hieraan te beginnen. Zo niet, dan is het slimmer om de vloerverwarming uit te laten voeren.

Geschikte vloerafwerkingen

De beste vloerafwerking voor een vloerverwarming is een tegelvloer zoals je wellicht weet. Toch zijn er veel meer vloertypen geschikt voor leidingen onder de vloer en dit zijn:
 Tegels
 Gietvloer
 Houten vloer
 Laminaat (speciaal laminaat)
 Vloerbedekking (speciale vloerbedekking)

Vloer badkamer

Je kunt de kosten van vloerverwarming en de rest van de badkamer op een aantal manieren te weten komen. Hierbij is het belangrijk om te weten of je het zelf gaat doen of laten doen.

Energie vloerverwarming

Vloerverwarming is bijzonder zuinig met energie. Door de grotere behaaglijkheid en de gelijkmatige temperatuurs verdeling in de woonkamer, kan de ruimtetemperatuur gemiddeld 2 à 3 graden lager worden ingesteld. Soms worden er echte nog wel eens de verhalen van vroeger naar boven gehaald omdat vroeger vloerverwarming nog niet goed was.

Zuinig

Inmiddels is het juist wel goed. Dit is nu een modern systeem, gezien de energiezuinigheid en plaatsbesparende comfortwarmte. Doordat er een gelijkmatigere temperatuur in de woonkamer heerst wordt er rondgaande luchtcirculatie voorkomen, daardoor is er geen koude trek langs de vloeren.

Toepassing

Vloerverwarming kan worden toegepast als, te weten;
– Bijverwarming in combinatie met radiatoren;
– Hoofdverwarming.
De CV Ketel moet daarnaast ook redelijk nieuw en geschikt zijn.

vloerverwarming betonvloer

De meest voorkomende vloer is de betonnen vloer. De meest simpele manier om hier vloerverwarming te maken is door de vloerverwarming er op te leggen.

Vloerverwarming infrezen Alkmaar aanbrengen tips

A: Eerst moet er een rand isolatiemateriaal (dik plasticfolie, zodat bij het afstorten van de vloer het beton niet aan de wand hecht, want dit voorkomt scheuren in je vloer) tegen de wanden gelegd worden. Leg drukvast piepschuim als onderlaag op de betonnen vloer. Deze zorgt voor een goede isolatie.

B: Over het piepschuim wordt nu een folie gelegd tegen het vocht. Hier wordt een krimpnet op gemonteerd. Dit lijkt op een beton wapeningsnet maar is dunner van doorsnede.

C: Nu wordt hier het buizensysteem van de vloer verwarming op gelegd. Deze moet zo gelegd worden dat hij niet onderbroken wordt, dus alles achterelkaar aan slingeren. en elkaar niet kruist, het mag dus niet over elkaar heen liggen. Verder moeten de buizen een afstand van 25 cm van elkaar hebben en vastgezet worden aan het wapeningsnet met binddraadjes. Er zijn ook modernere clips die je in het piepschuim duwt of speciale matten waar je de leidingen in drukt zoals je in de video hierboven zag.

Ketelvervanging in Alkmaar

Je cv-ketel gaat niet oneindig mee zoals we weten. Een verwarmingsketel heeft een levensduur die ligt tussen de 10 en 15 jaar. Soms kom je ook oudere CV ketels tegen maar die lopen vaak op hun laatste benen of verbruiken heel veel energie. Dan is het toch verstandig om hem te vervangen.


 Voordelen Vloerverwarming infrezen Alkmaar:

  • Snel en goedkoop.
  • Altijd in de buurt.
  • Laagste prijsgarantie!
  • Altijd de beste materialen.
  • 99% stofvrij.
  • Goede Garanties Vloerverwarming frezen Alkmaar.
  • Altijd bereikbaar 24/7 voor storingen.
  • Klant is koning.
  • Pinnen bij aflevering via mobiel apparaat.

Zie ook onze : prijzen van Vloerverwarming frezen Alkmaar

Bij Vloerverwarming infrezen Alkmaar kunt u eenvoudig en snel een vloerverwarming offerte aanvragen voor in Alkmaar.

Een vloerverwarming in Alkmaar aanleggen

Bent u op zoek naar een expert op het gebied van vloerverwarming? Een bedrijf waar mensen werken die veel ervaring hebben als het op vloerverwarming aankomt? Dan raden wij u aan om eens een kijkje te nemen bij de informatie op deze website. Bij Vloerverwarming Noord-Holland werken mensen die als geen ander weten wat er allemaal komt kijken bij het aanleggen van vloerverwarming in Alkmaar. We zijn gevestigd in Alkmaar en komen dan ook graag eens bij u langs om samen met u de mogelijkheden op het gebied van vloerverwarming door te nemen.

Een vloerverwarming installeren in Alkmaar

Bij Vloerverwarming Noord-Holland hebben we veel ervaring als het aankomt op het installeren van vloerverwarming. Het heeft vele voordelen om een vloerverwarming in uw huis te laten installeren. We hebben het dan onder andere over de stookkosten, die dan een stuk lager worden. Dit, terwijl de waarde van uw huis omhoog gaat. Een ander voordeel is het feit dat u altijd warme voeten zult hebben in het huis. Het mooie aan vloerverwarming is dat u deze ook kunt gebruiken om juist voor wat extra verkoeling te zorgen. Wilt u meer weten? Neem dan gewoon even contact met ons op met al uw vragen.

Een vloerverwarming infrezen in Alkmaar

U heeft bij ons meerdere mogelijkheden als het aankomt op het aanleggen van een vloerverwarming. Zo kunt u kiezen voor vloerverwarming infrezen in Alkmaar. Daarnaast is het ook mogelijk om deze te laten aanbrengen op staalnetten of noppenplaten. Wilt u hier meer over weten? Geen probleem, neem dan gewoon even contact met ons op om al uw vragen aan ons te stellen. U kunt ook eenvoudig via onze website een offerte aanvragen. Wij laten u dan zo snel mogelijk weten wat het kost om de hoogste kwaliteit en beste service op het gebied van vloerverwarmingen in huis te halen.

Lees meer

Vul onderstaand formulier volledig in en u ontvangt binnen 24 uur een passende offerte van ons voor uw Vloerverwarming frezen Alkmaar. Wij hanteren een laagste prijs garantie ook in alkmaar en zijn dus altijd de goedkoopste zowel van Alkmaar als van Nederland!

formulierloodgieterimages

WhatsApp Whats-App ons (ma/vrij 9.00 tot 17.00)