Op noppenplaat

Wanneer er voldoende hoogte beschikbaar is en de ondervloer is geheel glad is een noppenplaatsysteem een geschikte methode. Bij dit systeem worden de vloerverwarmingsbuizen in een noppenplaat gedrukt.
De voordelen van dit systeem zijn:

  • snelle en eenvoudige montage
  • goede isolatie
  • redelijk snelle opwarmtijd
  • zwevende dekvloer

Deze methode is geschikt als bijverwarming, hoofd/bijverwarming maar ook als hoofdverwarming.Noppenplaat

Werkwijze
De monteur zal op alle muren een randisolatie monteren welke de uitzetting van de vloer opvangt. Daarna zal het totaal aantal m² door onze monteur(s) worden berekend en in gelijke groepen worden verdeeld (iedere groep ongeveer even lang t.b.v. opwarmtijd en weerstand). Vervolgens worden de noppenplaten op de vlakke vloer neergelegd en op maat gesneden, daarna worden de slangen in de noppenplaten gedrukt o.b.v. het slakkenhuispatroon.

Nadat de slangen allen zijn verwerkt in de noppenplaten gaat de monteur de vloerverdeler monteren en waar nodig zal er een bypassventiel welke de doorstroming van de cv-installatie waarborgd geplaatst worden.

Nadat de vloerverdeler is gemonteerd worden de slangen met water doorgespoeld en ontlucht waarna ze op de vloerverdeler worden aangesloten.

Het cv-systeem en de vloerverwarmingsinstallatie wordt daarna op druk gezet en de vloerverwarming zal getest worden, uiteraard met een duidelijke uitleg door de monteur ter plekke.

Prijzen noppenplaat

De prijzen i.c.m. montage op noppenplaat zijn op aanvraag.