DROOGBOUW SYSTEEM

Wat is droogbouw?

Droogbouw is een proces bij het installeren/aanleggen van vloerverwarming waarbij er geen natte producten worden gebruikt. Er worden dan geen natte producten zoals anhydriet, zand-cement en beton gebruikt. Droogbouw-vloerverwarming zal je vooral tegenkomen bij nieuwbouw woningen met een houten skelet, gerenoveerde bestaande woningen of residentiële woningen.

Een droogsysteem vloerverwarming heeft ook enkele voordelen en kenmerken:

  • Het reageert snel op veranderende temperaturen
  • Het bevat een licht gewicht
  • Zeer geschikt voor renovatie
  • Makkelijker koppelbaar aan duurzame bronnen
  • Het is geschikt voor belasting tot 200 kilo per vierkante meter
  • Verschillende opbouwhoogtes per systeem

Droogbouwsystemen zijn er in een aantal varianten en worden op een vlakke en stabiele ondergrond aangebracht.
Door innovatie bieden wij, in goed contact met de producent in Duitsland & Nederland, momenteel droogbouwsystemen, die het mogelijk maken nagenoeg alle soorten vloerbedekking toe te passen.Een droogbouw systeem is erg geschikt voor een bestaande woning, een renovatie project of als je een nieuwe woning gaat bouwen met een houten skelet en met houten vloeren.
De vloerverwarming wordt niet in een cementvloer geplaatst, maar in een isolatieplaat. Hierdoor is de belasting veel lager.
De vloerbedekking kan dan gemakkelijk op de plaat geplaatst worden. Het grote voordeel is dat het ook veel sneller warm wordt in de woning.

Wanneer wordt er voor een droogsysteem vloerverwarming gekozen?Er zijn verschillende toepassingen waarbij men kiest voor een droogsysteem vloerverwarming i.p.v. een natbouw systeem.

De toepassingen voor een droogsysteem vloerverwarming zijn bij:

  • Een nieuwbouw woning met een houten skelet
  • Een renovatie project (bestaande woningen)
  • Bij residentiële woningen is een droogsysteem vloerverwarming ook goed toe te passen

Enkele eigenschappen van een droogsysteem vloerverwarmingEnkele kenmerken/voordelen van een droogsysteem vloerverwarming zijn:Het reageert snelGering in gewicht, waardoor zeer geschikt voor renovatie, houten ondervloerenHet zorgt voor een aangename warmtelagere systeem temperatuurgoed koppelbaar aan duurzame bronnenHet kan ook koelenEen droogsysteem vloerverwarming maakt het mogelijk om rechtstreeks te tegelen.Bij een droogsysteem vloerverwarming heb je maar een beperkte vloerverhoging.

Je kunt een droogsysteem vloerverwarming combineren met warmtepompen of condensatieketels.Het is geschikt voor een belasting tot 200 kilo per vierkante meter.Een droogsysteem vloerverwarming is gemakkelijk te installeren (doe het zelf pakketten beschikbaar!)geen vocht inbreng.

Opbouwhoogte kan variëren per systeem.

Een droogsysteem vloerverwarming kan dus in veel toepassingen

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Persoon gegevens
Adres gegevens